GBYF 2017 İYTE Bilgisayar Mühendisliği Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

İYTE ev sahipliğinde düzenlenen VI. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi (GBYF 2017), Ege Bölgesi’ndeki bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerini buluşturdu. 10 üniversitenin 12 bölümünden 500 öğrenci, 232 proje ve 18 fikirle 8 kategoride yarıştı.

İYTE Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 46 öğrenci, sergiledikleri 30 proje ile iki birincilik, bir ikincilik ve bir de üçüncülük elde etti. Bölümümüz öğrencilerini tebrik ederiz.

Kategorilerin ve özel ödüllerin kazananları şunlar:

Sanayi ve Endüstri Kategorisi

Birinci: Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Gülgün Pekmezci ve Talha Can Havadar -Yapay Zekâ Destekli Akıllı Araba- (Danışman Yrd. Doç. Dr. Gökhan Dalkılıç)

İkinci: İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri Beste Kesici, Didem Çiftçi ve Mert Kalaycı -Smart Garden- (Danışman Prof. Dr. Murat Aşkar)

Üçüncü: Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Serdin Çelik -Apre İşlemlerindeki Tüm Girdi Değişkenlerine Duyarlı Bir Akıllı Reçete Sisteminin Geliştirilmesi- (Danışman Doç. Dr. Murat Osman Ünalır)

Sağlık ve Yaşam Kategorisi

Birinci: Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Can Yıldız, Mehmet Cengiz, Ateş Ergün, Didem Ergül ve Melda Taçyıldız -Measuring of the Attention- (Danışman Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Hışıl)

İkinci: Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Selim Agovic, Rabia Kök, Eroll Ramaxhik ve Onur Pala -Yorgunluk Tespit Sistemi- (Danışman Prof. Dr. Aybars Uğur)

Üçüncü: Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Filiz Lüllecioğlu -Hareket Engeli Olan Bireyler İçin Özelleştirilmiş Ekran Klavyesi- (Danışman Öğr. Gör. Dr. Özlem Öztürk)

Şehir ve Çevre Kategorisi

Birinci: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Uğur Özcan ve Aslıhan Arslan -Smart Campus- (Danışman Yrd. Doç. Dr. Enis Karaarslan)

İkinci: Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yunus Turdu -Similar Cities Application- (Danışman Yrd. Doç. Dr. Canan Eren Atay)